OVER MIJ

 

Ik ben Tessa de Wekker, freelance journalist, tekstschrijver en redacteur.



Tot en met 2010 was ik sportverslaggever in dienst van het Noordhollands Dagblad. Daarna ben ik freelancer geworden. Ik werk(te) onder andere als verslaggever voor het Leidsch Dagblad, AD, Sport en Strategie, The Connection, Centre Court, Turnsupporter, Van Zessen Klaar, het Noordhollands Dagblad, het Haarlems Dagblad, NLCoach en Sport, Bestuur en Management.


Daarnaast ben ik hoofdredacteur van het blad Sportmasseur van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage en doe ik eindredactie voor het Leidsch Dagblad.

 

Vanwege mijn passie voor sport ben ik ooit op de sportredactie van het Leidsch Dagblad en later Noordhollands Dagblad terechtgekomen. En hoewel ik nog steeds graag langs de lijn vertoef, is sport allang niet meer mijn enige journalistieke uitlaadklep.


Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren wetenschapsverslagging opgepakt. Ik schreef onder andere over een doorbraak in de zoektocht naar genezing van diabetes type 1, ecotoxicologie, de politieke spanningen in Bolivia, gentherapie om kanker te bestrijden en de geschiedenis van de medezeggenschap in Europa.



OPLEIDING


  • Master International Relation        Universiteit van Amsterdam


  • Bachelor Journalistiek                    Hogeschool Utrecht

TESSA DE WEKKER

Journalist en tekstschrijver

MIJN WERK

 

Ik werk voor verschillende dagbladen, vakbladen, tijdschriften, websites en bedrijven. Ik schrijf reportages, achtergrondverhalen, interviews en nieuwsberichten over sport, bestuur en beleid, wetenschap en onderwijs. Daarnaast verzorg ik bedrijfsjournalistieke producties voor verschillende opdrachtgevers.

Reportages


Interviews


Achtergrondverhalen


Wetenschapsjournalistiek


Sportverslaggeving


Eind- en hoofdredactie